Kortrijk schrapt plannen voor markthal en trambus door dure coronacrisis

In Kortrijk schrappen ze de plannen voor een trambus in de Doorniksewijk en er komt geen markthal op de Veemarkt. Het geld voor die plannen gaat de stad nu gebruiken om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen. 

Het stadsbestuur gaat uit van een verlies van 7,5 miljoen euro op een totale begroting van 190 miljoen. Dat is het gevolg van onder andere minder belastingen van handelszaken en minder parkeergeld. Er zijn ook extra uitgaven. Handgels, mondmaskers, dranghekken, bestickering in de winkelstraten, ... 

Het geplande geld voor die trambus en de markthal gaat Kortrijk nu investeren in sportverenigingen en in de zorg. Bijvoorbeeld in personeel voor woonzorgcentra.

Extra premie

Ook de zwaar getroffen winkels en horecazaken krijgen een extraatje. "Zij krijgen een soort waardebon van 500 euro om te besteden bij een Kortrijkse collega binnen de 3 maanden", zegt schepen van Financiën Kelly Detavernier (N-VA).

Meest gelezen