Wikipedia

Hogere waterrekening door lege waterputten in Vlaams-Brabant

Door de droogte van de afgelopen maanden, staan heel wat waterputten leeg in Vlaams-Brabant. En dus moeten mensen die aanvullen met leidingwater. Resultaat? Een hogere waterrekening. 

Spaarzaam zijn met regenwater. Het is nu nog meer de boodschap dan anders. Want door de droogte van de afgelopen maanden staan heel wat waterputten leeg in Vlaams-Brabant. En moeten die aangevuld worden met leidingwater. De gemiddelde waterrekening is zo al met 10% gestegen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat vertelt Kathleen De Schepper van de Watergroep. "De afgelopen weken heeft het zo weinig geregend dat de regenputten zijn leeggelopen."

Vroeg op het jaar

De afgelopen jaren, klagen wel vaker mensen van een lege waterput.  Maar dit jaar valt de droogte wel erg vroeg. De Schepper: "Het is een terugkerend fenomeen. Bij lange en droge periodes, raakt je waterput leeg. Afgelopen maand heeft het amper geregend, en dat is toch relatief vroeg op het jaar. Normaal verwachten we die droogte later."

Meest gelezen