Kirsten Flipkens volgt samen met andere Belgische (ex-) toptennissers digitale trainersopleiding

Kirsten Flipkens en 32 ander Belgisch (ex-) toptennissers, zoals ook Greet Minnen, Yanina Wickmayer en Elise Mertens, zijn begonnen met een digitale opleiding tot trainer. Die wordt gegeven door Tennis Vlaanderen en de Vlaamse Trainersschool. Omdat veel tennistoernooien afgelast zijn door de coronacrisis, hebben ook de tennissers veel tijd vrij. "Ze hebben dat heel snel opgestart en dat is wel tof voor ons", vertelde Kirsten Flipkens op Radio 2 Antwerpen.

Ook onze Belgische toptennissers zitten min of meer werkloos thuis. Heel veel toernooien zijn afgelast en dus staat ook trainen op een lager pitje. Tennis Vlaanderen, dat onder meer in Wilrijk zit, en de Vlaamse Trainersschool hebben daarom een trainersopleiding opgestart voor hen. "Ze zijn heel snel gaan kijken wat ze konden doen voor de huidige en de vroegere tennissers. Gezien de meesten toch ook na hun carrière in het tennis aan de slag willen blijven, is dit wel heel tof", zegt Kirsten Flipkens. "We hebben nu 2 keer per week 's avonds een uur online les en om de paar weken is er ook een examen."

Grensoverschrijdend gedrag

Hoewel het om sport gaat, komt er ook theorie bij kijken. "Dat is bij alles zo. Je moet eerst de theorie onder de knie hebben om daarna de praktijk toe te passen. Het gaat over heel uiteenlopende zaken, bijvoorbeeld over hoe een trainer zich aan een speler moet aanpassen. Ook grensoverschrijdend gedrag komt aan bod. Het is heel interessant om te leren hoe je moet omgaan met bepaalde situaties."

Het is niet meer de bedoeling om nog voltijds te reizen, maar ik denk wel dat ik sowieso voor een stuk in het tennis actief zal blijven.

Kirsten Flipkens

Flipkens wil dus ook na haar actieve carrière in het tennis voortgaan: "Ja, dat is voor mij toch al een zekerheid. Het einde van mijn eigen carrière is redelijk dichtbij. Voltijds reizen zal er niet meer bij zijn, maar ik denk toch dat ik sowieso voor een stuk in het tennis actief zal blijven."

Boete

Al heeft ze de voorbije weken maar heel weinig op het tennisveld gestaan: "Ik heb vooral aan mijn conditie gewerkt, ik denk dat ik maar een keer of drie getennist heb." En ze is ook heel wat gaan fietsen, wat haar jammer genoeg wel een boete heeft opgeleverd: "Ja, inderdaad", lacht ze. "Dat is een beetje stom gebeurd. Ik was blijkbaar de grens overgereden, maar op die weg stonden geen borden. Toen ik het besefte, ben ik zo snel mogelijk teruggekeerd. Op de grote baan zag ik de politie al staan in de verte, maar ik had er niet echt een slecht gevoel bij, dus ik reed hen gewoon voorbij. Maar ze kwamen achter me aan en ze waren niet echt meer om aan te spreken, helaas."

Meest gelezen