ROBIN UTRECHT

Leerlingen Sint-Gabriëlcollege in Boechout blijven dit schooljaar thuis en volgen afstandsonderwijs

De leerlingen van het Sint-Gabriëlcollege in Boechout blijven ook de rest van het schooljaar thuis. Zo wil de directie de veiligheid van de leerlingen en leerkrachten garanderen. “We hebben van leerkrachten en van ouders gehoord dat het afstandsonderwijs goed werkt, dus blijven we dat hanteren”, klinkt het.

Vanaf vrijdag kunnen de scholen weer voor een deel opengaan, maar het Sint-Gabriëlcollege in Boechout doet dat niet. “Als je alleen al naar het tweede, vierde en zesde middelbaar kijkt, hebben we meer dan 550 leerlingen. Het is niet eenvoudig om hen op een veilige afstand van elkaar te ontvangen, dus hebben we besloten dat ze de lessen verder thuis moeten volgen”, zegt directeur Filip Goossens.

Aanpak op maat

“De leerlingen van het zesde middelbaar zouden vanaf maandag 18 mei tot eind juni nog zo’n 40 lesuren moeten volgen. In die tijd wordt vooral de leerstof van de voorbije tweeënhalve maand herhaald. Dat is onmogelijk”, zegt Goossens.

“De voorbije maanden waren we door de coronamaatregelen genoodzaakt afstandsonderwijs te geven. We hoorden van leerkrachten en van ouders dat het goed werkt, dus besloten we dat te blijven hanteren.”

We organiseren per klas één keer per week een videocall. Zo kunnen de leerlingen lief en leed blijven delen met elkaar

Filip Goossens, directeur Sint-Gabriëlcollege Boechout

De directie benadrukt dat de schoolpoort niet voor iedereen gesloten blijft. “We hebben besloten om een aanpak op maat van elke individuele leerling toe te passen. In plaats van hele klassen naar school te laten komen, hebben we beslist om enkel de leerlingen te laten komen die nood hebben aan extra begeleiding.”

Om ervoor te zorgen dat de leerlingen elkaar toch nog kunnen zien, wordt er per klas elke week een videocall georganiseerd. “Zo kunnen leerlingen nog lief en leed met elkaar delen”, aldus Goossens.

Meest gelezen