Ontex

Luierfabrikant in Eeklo zal 80 miljoen chirurgische mondmaskers produceren per jaar

De luierfabrikant Ontex zal in de vestiging in Eeklo chirurgische mondmaskers ontwikkelen. De nieuwe productielijn zal in september klaar zijn en moet jaarlijks 80 miljoen mondmaskers maken. “Mondmaskers zullen in de toekomst nodig blijven in de zorg, het is goed om ze in eigen land te produceren”, zegt woordvoerder Maarten Verbanck.

De luierfabrikant breidt zijn gamma uit, er komen geen nieuwe luiers of maandverbanden, maar wel miljoenen chirurgische mondmaskers.

Grote oplage

“Toen de crisis begon, was onze eerste prioriteit de veiligheid van de werknemers, maar we hebben ook onmiddellijk gekeken of we zelf mondmaskers konden produceren”, legt woordvoerder Maarten Verbanck uit. “We hebben beslist om een volledig nieuwe productielijn op te zetten in onze vestiging in Eeklo. Daar kunnen we in grote oplage mondmaskers maken, de capaciteit is 80 miljoen chirurgische mondmaskers per jaar.”

Toekomstig accessoire

De productielijn is geen tijdelijke verandering. “Er blijft nood aan, het wordt een vast accessoire in de zorg in de toekomst. Het is dus goed dat we er ook in België kunnen produceren.” Voorts is het bedrijf ook blij dat ze de zorg zo kunnen ondersteunen: “Het is mooi dat we de mensen kunnen helpen die de voorbije maanden keihard voor ons gewerkt hebben.”

Het personeel wordt opgeleid om met de nieuwe machines te werken en de mondmaskers zullen een officiële goedkeuring hebben. Vanaf september start de productie.

george brooks
kasto80

Meest gelezen