© FotoFever

Morgen opnieuw marktkramen in Wellen

Voor het eerst sinds weken mogen er morgen opnieuw marktkramen staan op het gemeenteplein van Wellen. Een echte markt is het nog niet, daarvoor zijn ze met te weinig venters. Maar je kan er wel opnieuw kip, groenten en fruit, vis en brood kopen. 

De wekelijkse markten zijn nog altijd verboden, maar morgen mogen er op het gemeenteplein in Wellen wel 5 kramen staan. "Ze worden verder uit mekaar gezet dan voordien", zegt burgemeester Els Robeyns (SP.A). "Op die manier zijn het ambulante handelaars en kunnen we de veiligheid garanderen."   

Ik ben blij dat ik terug naar buiten kan
Andy Nelissen marktkramer

"Ik ben blij dat ik terug naar buiten kan", zegt Andy Nelissen die in Brustem ook een groenten- en fruitwinkel heeft. "Dit zijn voor marktkramers de topmaanden.  En ik hou ook van de buitenlucht. Op het gemeenteplein in Wellen zijn we maar met 5 kramen. Mensen kopen daar hun waren, maar blijven niet hangen voor een lange babbel zoals op een grote markt. Daarom kunnen we daar wél en op een drukkere markt nog niet staan", zegt Andy nog. 

Meest gelezen