HairLin in Gooik

Niet alleen Hooverphonic, maar ook kapster uit Gooik kan niet naar Eurovisiesongfestival

Vanavond zou de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival beginnen in Rotterdam. Niet alleen een domper voor de artiesten, maar ook de medewerkers achter de schermen. Lindsay Schets uit Gooik was één van de gelukkige kapsters die de coupes van de artiesten mocht stylen. Helaas strooide het coronavirus roet in het eten.

Lindsay Schets van kapsalon HairLin in Gooik zou vanavond normaal in de backstage van de eerste halve finale van Eurosongfestival staan. Ze zou er de kapsels onder handen nemen van de artiesten én presentatoren. Een unieke kans, want in België krijgen maar drie kapsters die prestigieuze eer. Maar helaas, het coronavirus heeft die plannen helemaal in de war gestuurd. "Normaal mochten we een hele week de kapsels van alle artiesten stylen. Voor de twee halve finales en de finale. Jammer dat het nu niet doorgaat."

Volgend jaar

Het Songfestival is intussen naar volgend jaar verplaatst. Maar het is niet zeker of Lindsay daar zal bij zijn. "Er is nog weinig duidelijkheid of we volgend jaar mogen gaan, maar ik hoop natuurlijk van wel. Ze hebben wel gevraagd of we volgend jaar paraat kunnen staan, maar het zal nog afwachten zijn hoe ze dat gaan aanpakken. Maar ik gooi er mijn planning met plezier voor om!"

Meest gelezen