Alexander Dumarey

Planeet Frank: onze weerman over de mysterieuze maan, de zekere klimaatopwarming, en de toenemende waterschaarste

De klimaatproblemen zijn misschien wat ondergesneeuwd door het coronavirus. Maar de wereld blijft ondertussen verder opwarmen. Toch zijn er nog altijd mensen die niet geloven in de opwarming van ons klimaat. Hebben ze een punt? En gaan wij wel iets merken van die opwarming? Het antwoord op deze en andere vragen, krijg je in de vierde aflevering van Planeet Frank. Christine Van Tichel deed de montage.

Beluister deze aflevering van Planeet Frank hier:

Luister ook naar deze en andere afleveringen van Planeet Frank op:

De aarde warmt al decennialang op, maar of wij als mens daar voor iets tussen zitten en of we er ook iets aan kunnen doen, daar blijven veel aardbewoners heel sceptisch over.  Misschien hebben ze wel een punt? Hoe zeker is de wetenschap eigenlijk over wat er ons te wachten staat? En hoe kan je duidelijk communiceren over iets wat nog moet komen en dus per definitie onzeker is?

In de vierde Planeet Frank kijken we ook naar de maan. Als we onze dichtste buur kunnen zien tenminste. Want het blijkt dat de maan soms op de meest bizarre momenten van de dag opkomt en gaat slapen. Hoe zit dat?

Voor de derde vraag gaan we naar de toekomst. Wat zijn voor ons de grootste gevolgen van de klimaatwijzigingen? Kunnen we ons wapenen tegen de snelle veranderingen? Samen met wetenschapper Marjolein Vanoppen schenkt Frank klare wijn, of nog beter, helder water.

Heeft u zelf een vraag over het klimaat of het weer voor Frank? Dan kan u ze stellen via planeetfrank@vrt.be of via sociale media met #planeetfrank. Of u kan het formulier hieronder invullen. 

Meest gelezen