Videospeler inladen...

President Trump stapt weg na gekibbel met journalist met Aziatische roots: "Vraag dat maar aan China"

De Amerikaanse president Donald Trump heeft op een persconferentie naar eigen zeggen een "nasty question" gekregen van een journalist van CBS. Die vraag ging over zijn strijd tegen corona. "Waarom ziet u de testcapaciteit als een wereldwijde wedstrijd als dagelijks mensen sterven", klonk het. "Vraag dat niet aan mij. Vraag dat maar aan China", reageerde Trump waarop een vreemde discussie ontstond. 

Journalist Weijia Jiang die de vraag stelde, heeft Aziatische roots en was niet opgezet met het antwoord van de president. Ze vroeg hem meteen waarom hij dat specifiek tegen haar zei. Trump reageerde dat hij dat "tegen eender wie zou zeggen" en noemde haar vraag "nasty" (gemeen of stout, red.).

Het gekibbel verpestte duidelijk de sfeer. Een andere journalist probeerde tevergeefs een vraag te stellen, maar de president negeerde haar en gaf er uiteindelijk de brui aan. Trump hield de vragenronde abrupt voor bekeken.

BEKIJK hier de opeenvolgende reacties van president Trump en CBS-journaliste Weijia Jiang: 

Videospeler inladen...

Herbekijk hieronder ook de journaalreportage over president Trumps woordenwisseling met de journalisten:

Videospeler inladen...

Meest gelezen