Google Maps

Werkgelegenheidsagentschap Jette vraagt faillissement aan: 70 poetshulpen verliezen job

Het Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap (PWA) van Jette vraagt het faillissement aan. De 70 poetshulpen en strijksters die er in dienst waren krijgen begeleiding bij het zoeken naar een nieuwe job. 

Het faillissement lijkt onafwendbaar voor het PWA van Jette. Nathalie Vandenbrande, de voorzitter van de Raad van Bestuur, bevestigt dat de procedure is ingezet. Het PWA zit al langer in slechte papieren en kan zijn 70 poets- en strijkhulpen niet meer betalen. 

Trage doodsstrijd

De problemen bij het PWA van Jette slepen al een tijdje aan. "Sinds 2016 zijn er ernstige problemen", zegt Marie Genin van de liberale vakbond ACLVB. "De cijfers waren niet goed en de voordelen voor het personeel, zoals cadeaucheques, verdwenen één voor één. Ook de administratie liet het volgens de vakbondsafgevaardigde afweten: "Soms werden twee mensen naar dezelfde klant gestuurd, belangrijke papieren voor de ziekteverzekering werden niet ingevuld en het loon werd verkeerd berekend. Door het slechte beheer was de kas zo goed als leeg en kon het PWA ook niet meer investeren", aldus nog de vakbond. 

Nieuwe voorzitter

Eind december vorig jaar werd Nathalie Vandenbrande aangeduid als nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van het PWA. Maar zij kon het tij niet meer keren en vraagt nu noodgedwongen het faillissement aan.  De 70 poets- en strijkhulpen, die door de coronacrisis al technisch werkloos waren, verliezen nu zo goed als zeker hun baan. Een curator zal orde op zaken stellen. Het personeel krijgt ook begeleiding bij het zoeken naar een nieuwe job. 

Meest gelezen