Reuzenaronskelk in Plantentuin van Meise gaat weldra bloeien: helaas enkel te volgen via livestream

Al 10 jaar lokt de bloei van de tropische reuzenaronskelk duizenden bezoekers naar de Plantentuin van Meise. Dit jaar zullen al die nieuwsgierigen de bloei moeten volgen van achter hun computer. Want door het coronavirus zijn de serres van de plantentuin nog altijd gesloten, en wordt het evenement noodgedwongen gestreamd.  

De reuzenaronskelk (Amorphophallus titanum) is de ster van de Plantentuin. De plant is afkomstig uit de tropische bossen van Sumatra en heeft de grootste bloem ter wereld, die bovendien een aparte (stinkende) geur afscheidt.  Die geur is bedoeld om bestuivers aan te trekken. De plant bloeit maar 72 uur, waardoor de bloem al na 3 dagen verwelkt is. 

Elke keer lokt de bloei van de reuzenaronskelk duizenden bezoekers naar de Plantentuin. Maar door het coronavirus is de serre waar de plant bloeit gesloten voor het publiek. Toch zullen nieuwsgierigen het openen van de bloem kunnen volgen, want de Plantentuin gaat de bloei filmen en live streamen via youtube en facebook.   

De bloei van de reuzenaronskelk is te volgen via dit youtubekanaal en via de facebookpagina van de Plantentuin Meise.

Meest gelezen