Cafébaas uit Kapelle-op-den-Bos vindt sluikstort op zijn parking: "Bang dat ik de opruiming zal moeten betalen"

Op de parking van café De Plekpot in Kapelle-op-den-Bos hebben onbekenden vannacht een groot sluikstort achtergelaten. De uitbater van het café, Marvin Christiaens, is bang dat hij de kosten voor het opruimen van het sluikstort zelf zal moeten betalen. 

Het was even schrikken vanmorgen, toen Marvin het sluikstort vond op de parking van zijn café. Onbekenden lieten een grote hoop afval achter. Marvin beschrijft wat hij zoal vond: "Een groot schuifraam, emmers, een fiets, heel veel glas, puin, pantoffels, stenen, noem maar op... Ik heb vannacht niets gehoord of gezien, de buren ook niet. Ik begrijp niet hoe ze dat hier allemaal hebben kunnen uitladen."

Daders zijn spoorloos

"Ik heb de politie gebeld en die is meteen naar hier gekomen om een proces-verbaal op te stellen. Maar een spoor naar de daders was niet meteen vindbaar", vertelt Marvin. "Ik heb de agenten gevraagd om zeker naar de wegcamera's te kijken, want zo een lading kunnen ze alleen maar met een vrachtwagen vervoerd hebben."

Rekening

Marvin is nu bang dat hij de kosten voor de opruiming van het sluikstort zal moeten betalen. "Dat zal me gemakkelijk 800 euro kosten", schat hij. En dat is een uitgave die hij liever niet doet, want door de gedwongen sluiting van zijn café door de coronacrisis heeft hij geen inkomen. Als het moet, zal Marvin aankloppen bij het gemeentebestuur. Kleine sluikstorten komt hij wel eens meer tegen in zijn buurt, maar zo een hoop achtergelaten afval heeft hij nog nooit gezien. "Ik vind het walgelijk; ik begrijp het echt niet dat je zoiets kan doen."

Meest gelezen