Stad Antwerpen gaat ouders van 3-jarigen langer opvangtoelage geven

De stad Antwerpen wil ouders van kinderen die 3 jaar worden, langer een toelage geven voor de kinderopvang. Normaal gezien stopt die toelage als de kinderen 3 worden en de overstap maken van de kinderopvang naar de school. Maar door de coronamaatregelen kunnen nu heel wat peuters niet op school beginnen. Daarom zal de toelage nu doorlopen tot het moment dat de kleuterscholen weer opengaan. 

Door de toelage voor kinderopvang van de stad Antwerpen wordt die tot 14 euro goedkoper voor de ouders. Ze moeten wel zelf de nodige afspraken maken met het kinderdagverblijf, als ze hun kind langer naar de opvang willen sturen. In de opvang moet ook genoeg plaats zijn. 

Volgens de stad is kinderopvang een essentiële dienstverlening die ervoor zorgt dat ouders kunnen werken en dat kinderen voorbereid worden op de school. De stad wil de kinderen die voorlopig niet kunnen doorstromen wel blijven steunen.

De gemeenteraad moet de maatregel wel nog goedkeuren.

Meest gelezen