foto: belgaimage
Nicolas Maeterlinck

Stad Antwerpen verdeelt voedselbonnen aan kwetsbare inwoners

De stad Antwerpen gaat voedselbonnen verdelen aan haar kwetsbaarste inwoners. Door de coronacrisis kunnen namelijk steeds minder mensen de eindjes aan elkaar knopen. Met de bon van 20 euro kunnen mensen zelf eten en niet-alcoholische dranken gaan kopen.

De vraag naar voedselhulp is enorm gestegen sinds de coronacrisis. Er zijn al verschillende organisaties die voedsel verdelen in Antwerpen, de voedsel­bonnen zijn daar een aanvulling op.

Met de voedselbon kan je zelf boodschappen gaan doen en word je dus sneller geholpen. De voedselbon heeft een waarde 20 euro, je kan er eten en niet-alcoholische dranken bij de Colruyt Group mee gaan kopen.

"Met de voedselbonnen willen we lange wachtrijen bij de voedselbedelings­organisaties vermijden. Want er zijn nu ook veel nieuwe mensen die een beroep op ons doen. Vaak hebben we een langer gesprek met mensen die zich aanbieden bij de voedselbedelingsorganisaties, maar we willen de mensen  snel helpen en daarvoor zijn voedselbonnen handig. Sommige mensen hebben bovendien maar even hulp nodig", zegt Antwerps schepen voor Armoedebestrijding Tom Meeuws (SP.A).

De voedselbonnen worden verdeeld door de sociale partners, zoals de voedselbedelingsorganisaties. Het heeft dus geen zin om naar de stad te bellen om de voedselbonnen te krijgen. In totaal voorziet de stad zo'n 7.500 voedselbonnen van  20 euro per week voor alleenstaanden en 40 euro voor gezinnen.

Meest gelezen