Muziek in plaats van zoetigheid voor personeel AZ Alma in Eeklo door The Starlings: "We willen er geen diabeten van maken"

Het AZ Alma ziekenhuis in Eeklo heeft vandaag muzikaal bezoek gekregen. Zanger Tom Dice en zangeres Kato verrasten het verpleegkundig personeel met mini-optredens op deze Internationale dag van de Verpleegkunde.

"We gaan hier op bijna elke afdeling een nummer spelen om het zorgpersoneel een hart onder de riem te steken. Het is de Dag van de Verpleegkunde en het harde werk van de afgelopen weken en maanden mag beloond worden", vertelt zanger Tom Dice die zelf ook afkomstig is uit Eeklo. Zijn vriendin Kato en muzikale partner in hun groepje The Starlings was heel enthousiast: "We zijn al wakker van 05.00 uur en het wordt een lange dag. Maar we zien het heel erg zitten, want het zorgpersoneel is dat meer dan waard."

We wilden iets anders doen als dank in plaats van al die zoetigheid. 

Woordvoerder Marc Van Hulle van het AZ Alma in Eeklo

Concertjes in plaats van zoetigheid

Het ziekenhuis wilde haar personeel op een andere manier bedanken dan de gebruikelijke cadeaus: "Normaal gezien krijgen onze medewerkers zoetigheid, maar we hebben de afgelopen weken al zoveel cuberdons en pralines gekregen dat we er nu ook geen diabeten van willen maken", vertelt woordvoerder Marc Van Hulle. "Dus we wilden ons personeel bedanken met een concertje op iedere afdeling, en gelukkig wilden Tom en Kato dat voor ons doen."

Het is al hard werken geweest de afgelopen tijd. We doen dat met plezier, maar het was toch een leuke verrassing

Medewerker op de dienst radiologie van het AZ Alma in Eeklo

26 afdelingen

"We gaan in totaal ongeveer 26 afdelingen afgaan. Nadien gaan we nog een klein concertje geven om iedereen die er niet bij kon zijn toch ook nog te bedanken", vertelt zangeres Kato. Met een gitaar en hun twee stemmen brengen ze het ene nummer na het andere. En het publiek zag dat het goed was: "We moesten natuurlijk werken maar we hebben toch een beetje kunnen meekijken en luisteren", vertelt een man op de dienst radiologie. "Het is al hard werken geweest de afgelopen tijd, en meer dagen werken dan normaal ook. We doen dat met plezier, maar het was toch een leuke verrassing", gaat hij nog verder. 

kasto80

Meest gelezen