Belga James Arthur Photography

Tijdelijk mobiliteitsplan van Geraardsbergen na twee dagen alweer afgeschaft

Het tijdelijke mobiliteitsplan in Geraardsbergen wordt morgen alweer afgevoerd. Het plan kwam er om de veiligheid voor winkeliers en shoppers te verzekeren. De stad had de 4 winkelstraten verkeersvrij gemaakt om de veiligheidsafstand voor iedereen te kunnen garanderen. Maar er was amper volk en dus mag iedereen er vanaf morgen weer rijden en parkeren. 

Gisteren zijn alle winkels weer open gegaan. In Geraardsbergen was beslist om de vier centrumstraten autovrij te maken. Zo kon de afstand tussen de shoppers gegarandeerd blijven. Ook waren in enkele straten de rijrichtingen aangepast. Maar na twee dagen blijkt dat er weinig volk is in de winkelstraten.

Geen extra maatregelen nodig

" Iedereen mag weer autorijden en parkeren in de centrumsteden", zegt schepen Ann Panis (Open Vld). "We hebben gezien dat iedereen de veiligheidsmaatregelen zeer nauwgezet heeft gevolgd. Er is voldoende afstand mogelijk, de winkeliers hebben ook veel veiligheidsmaatregelen genomen en er is geen sprake van lange rijen met wachtende mensen ", zegt de schepen nog. "We vonden het dus veilig genoeg om de situatie weer om te buigen en iedereen in het centrum toe te laten. We blijven de situatie op de voet volgen en als we zien dat er teveel volk is én dat de veiligheid niet kan gegarandeerd worden, dan kunnen we nog altijd nieuwe maatregelen nemen. Maar nu is dit niet nodig en vanaf woensdag wordt het weer zoals voor de corona crisis."

kasto80

Meest gelezen