Tijdens coronacrisis toch nog bijna 2.000 ondernemers gestart in provincie Antwerpen

De afgelopen maanden, tijdens de coronacrisis, zijn in de provincie Antwerpen bijna 2.000 nieuwe zaken opgericht. Dat is een pak minder in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, maar ondernemersorganisatie Unizo Antwerpen is toch blij verrast dat heel wat starters zich zelfs in deze moeilijke tijden niet hebben laten afschrikken. 

Ten opzichte van vorig jaar startten in april 48% minder ondernemers een nieuwe zaak. Het aantal daalde ook na januari en februari van dit jaar. Maar het feit dat er 1942 ondernemingen gestart zijn tijdens de coronacrisis en 6201 tijdens het gehele eerste kwartaal, is een opsteker vindt Unizo Antwerpen.

Ik heb wel even met de handen in het haar gezeten over hoe ik het praktisch zou regelen met de opvang van mijn kindjes van 3 en 5 jaar. 

Annemie Van den Brande - startende ondernemer

Annemie Van den Brande opende vorige week in Nijlen haar winkel LactoBlij, met alleen lactosevrije producten. Door de coronacrisis heeft Annemie de opening van haar winkel moeten uitstellen, maar ze heeft nooit getwijfeld om door te zetten: "Ik heb niet gedacht "aan wat ben ik nu begonnen", maar ik heb wel met de handen in het haar gezeten over hoe ik de praktische zaken zou regelen", zegt ze. "Bijvoorbeeld de opvang van mijn kindjes van 3 en 5 tijdens de openingsuren. Maar over wel of niet opengaan heb ik nooit getwijfeld."

Meest gelezen