Tweedeverblijvers kust ontgoocheld omdat er nog geen datum is voor hun terugkeer

De tweedeverblijvers zijn ontgoocheld dat er nog altijd geen datum is voor hun terugkeer naar de kust. "We hebben recht op uitleg waarom 18 mei niet langer het moment is waarop we terug naar zee mogen", zegt Ann Spillebeen van de Facebookgroep Tweedeverblijvers Kust en Daarbuiten.

De Facebookgroep Tweedeverblijvers Kust en Daarbuiten stuurde zondag nog een brief naar alle kustburgemeesters. Hun petitie voor de nationale veiligheidsraad is al zo'n 600 keer ondertekend. Ze hadden hun hoop gezet op 18 mei als de dag waarop ze weer naar zee zouden mogen. Maar de kustburgemeesters hebben dat er niet door gekregen.

Ann Spillebeen van de Facebookgroep wil meer uitleg. "We hebben recht op communicatie. We willen weten waarom het niet kan op 18 mei. De winkels gaan weer open, de coronacijfers dalen en de mensen mogen elkaar weer meer opzoeken. Vele maatregelen versoepelen dus. En daarom begrijpen we niet waarom onze terugkeer teruggeschroefd wordt."

Meest gelezen