Waasland Shopping Center test nieuw toegangssysteem: "Als je je handen ontsmet, gaat de poort automatisch open"

Het Waasland Shopping Center heeft een nieuw toegangssysteem getest waarbij je enkel binnen kan als je handen ontsmet zijn. De automatische poort treedt pas in werking van zodra iemand zeep heeft genomen. Het idee komt van twee Oost-Vlaamse bedrijven: House of Entertainment uit Aalst en StarNet uit Sint-Niklaas. 

Twee bedrijven uit Oost-Vlaanderen hebben samen de “Solotion” op de markt gebracht. Dat is een automatische toegangscontrole waarbij mensen eerst hun handen moeten ontsmetten alvorens ze een ruimte mogen betreden. “Het is eigenlijk vergelijkbaar met de toegangspoortjes van een festival waar je eerst je ticket moet scannen”, klinkt het. Het prototype werd vandaag getest in het Waasland Shopping Center. 

Zeep als toegangsticket

 “De “Solotion” is het eerste volautomatische toegangssysteem dat handhygiëne verplicht”, legt Peter Mariën van House of Entertainment uit Aalst uit bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. “Het handige is dat het systeem op alle bestaande toegangssystemen kan worden toegepast. Als mensen binnen willen in een bepaalde ruimte, moeten ze eerst bij een automatische zeepdispenser handgel nemen. Van zodra dat gebeurd is, krijg je groen licht en kan je naar binnen. Als je je handen niet ontsmet, blokkeert het systeem, en is het onmogelijk om binnen te geraken.”

Maximumcapaciteit

“Het is ook mogelijk om een maximumcapaciteit toe te voegen aan het toegangssysteem”, gaat Mariën verder. “De poortjes tellen hoeveel mensen er binnen zijn, en van zodra de maximumcapaciteit bereikt is, kan er niemand meer bij.”

De “Solotion” werd getest in het Waasland Shopping Center. “Maar hij zal nog wel op andere plekken opduiken”, klinkt het. “Er zijn al veel geïnteresseerden.” 

kasto80

Meest gelezen