Radio 2

Knokke gaat voor 200 afgebakende "cabriocabines" op het strand

Knokke-Heist zet deze zomers in op "cabriocabines" zodat zonnekloppers de nodige afstandsregels kunnen naleven. Die "cabriocabines" zijn zones van 3 meter op 3 afgezet met strandnetten. Daarin kan je met de mensen uit je "bubbel" zitten.

De zones bevinden zich telkens op 4 meter van elkaar. "Dat is genoeg om zonder problemen van en naar het strand te lopen - op voldoende afstand van elkaar", zegt schepen van Strand Anthony Wittesaele (GBL). 

Op verschillende evenementenzones op het strand zullen alles samen een kleine 200 cabriocabines geplaatst komen. "Die moeten een soort oriëntatiepunt vormen voor alle strandgangers. Ons strand helemaal vol plaatsen met eigen materiaal is onmogelijk. We rekenen ook op het gezond verstand van de mensen. Zij kunnen bijvoorbeeld zelf windschermen zetten op andere plaatsen op het strand."

Een reservatiesysteem komt er naar alle waarschijnlijkheid niet. Wie eerst komt, zal een cabriocabine kunnen innemen.

Meest gelezen