Videospeler inladen...

Abdij van Westvleteren verkoopt weer trappist: “Klanten moeten in de auto blijven zitten”

De broeders van de Sint-Sixtusabdij in Westvleteren gaan vanaf morgen weer hun bekende trappist verkopen. De verkoop lag door de coronacrisis een paar weken stil. 

De bierverkoop is de enige bron van inkomsten voor de cisterciënzermonniken van de Sint-Sixtusabdij. Ondertussen hebben ze 6.000 kratten trappist klaar. Enkel particuliere klanten kunnen het bier voorlopig kopen.

Het bier kan je bestellen op hun webshop en moet je afhalen aan de abdij. Ze pasten van alles aan om de verkoop aan de poort coronaveilig te laten verlopen, zegt woordvoerder Yves Panneels. “Aan het verkoopspunt werd plexiglas geplaatst. De medewerkers zijn voorzien van handgel. Aan de klanten wordt gevraagd om in de auto te blijven. De medewerker zal de bakken dan in de auto zetten.”

Omdat de verkoop zo lang stil lag, kan je online tot 3 kratten bestellen in plaats van 2. Er mogen wel maar 2 kratten van dezelfde soort bij zitten. 

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen