Antivervelingspakket voor oudere inwoners Asse: "Kruiswoordraadsels en tijdschriften om bezig te blijven"  

In Asse pakt het gemeentebestuur uit met een hele reeks aan maatregelen om ondernemingen, handelaars en ook inwoners te steunen tijdens deze coronacrisis. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Opvallend, aan oudere inwoners zal een antivervelingspakket uitgedeeld worden. 

Het gemeentebestuur van Asse heeft zo'n 60.000 euro vrijgemaakt om de gevolgen van de coronacrisis aan te pakken. Zo krijgen bedrijven uitstel van betaling van de bedrijfsbelasting en  is er zelfs een vrijstelling van belasting voor bedrijfsruimtes tot 500 vierkante meter.  

Waardebon 25 euro

Inwoners worden dan weer gestimuleerd om lokaal te shoppen. "Elk gezin krijgt een bon van 25 euro om uit te geven bij de lokale handelaars of aan onze horecazaken als die terug open zijn", vertelt burgemeester Koen Van Elsen (CD&V) . "Daarnaast zullen inwoners ook gratis kunnen parkeren, door gewoon gebruik te maken van de blauwe parkeerkaart." 

Met ons pakket willen we onze oudere inwoners een bezigheid geven 

Koen Van Elsen , burgemeester Asse

Ook aan de oudere inwoners in de gemeente wordt gedacht. "Wij gaan onze oudere inwoners verrassen met een telefoontje. Daarnaast mogen ze ook een pakket verwachten met kruiswoordraadsels en tijdschriften. Dat antivervelingspakket zijn we nog wat aan het uitwerken, maar het is dus inderdaad de bedoeling dat de ouderen op deze manier een bezigheid hebben." Intussen wordt er ook al nagedacht over een gelijkaardig pakket voor kinderen. 

Meest gelezen