Nema Solutions

Diepenbeeks bedrijf ontwikkelt ontsmettingsmachine: “Even spuiten en alles is ontsmet”

Het bedrijf Nema Solutions uit Diepenbeek heeft een ontsmettingstoestel ontwikkeld. De machine kan onder andere gebruikt worden om terrassen snel te ontsmetten. Ook voor kledij kan je het gebruiken, waardoor winkels gepaste kledij snel opnieuw in de rekken kunnen hangen. 

Het Diepenbeekse bedrijf Nema Solutions heeft een toestel ontwikkeld waarmee je in sneltempo grote oppervlakken kan ontsmetten. “Je doet er desinfectiemiddel in, sluit de machine aan op stroom en je kan beginnen te ontsmetten,” zegt Martine Jeurgen van Nema Solutions.

Snel en hygiënisch

De ontsmettingsmachine is veel effectiever dan de manier waarop we nu desinfecteren. “Werken met spuitbussen en een doek is nog niet heel hygiënisch. Bij deze machine komt er geen enkele aanraking aan te pas.”

Bovendien is alles veel sneller gedesinfecteerd. “Als je bijvoorbeeld een kamer in een rusthuis volledig wil ontsmetten, ben je bijna 2 uur bezig. Nu duurt het nog maar 10 minuten. In winkels moet kledij eerst 48 tot 72 uur aan de kant liggen, zodat het risico op besmetting weg is. Door ze met deze machine te ontsmetten, kan je ze meteen terug in de rekken hangen.” 

Turkse makelij

De ontsmettingsmachine zal in de eerste plaats gebruikt worden voor winkels, openbaar vervoer en terrassen. “De machine zal voor ongeveer 350 euro te koop zijn. Dat is een investering, maar je wint er veel tijd mee en het is effectiever dan op andere manieren ontsmetten.”

Het toestel is ontwikkeld in Turkije.  “In Turkije staan ze verder met de ontwikkelingen voor desinfectie. Nadat ik het product zag, heb ik via mijn Turks-Belgische vennoot gevraagd of ze deze machine ook voor de Europese markt kunnen ontwikkelen.”

Meest gelezen