Getty Images

Geen naaktstrand deze zomer? Naturisten rekenen op campings in de Kempen

In je blootje genieten van de Belgische kust zit er deze zomer niet in. Het naaktstrand van Bredene blijft door de coronamaatregelen gesloten. "We hopen dat we op de naaktcampings kunnen genieten. Bijvoorbeeld in de Kempen", zegt Nancy Lauwers van de Federatie voor Belgische Naturisten op Radio 2 Antwerpen.

Naturisten kunnen deze zomer niet terecht in Bredene op het enige naakstrand van België. "We hadden het voelen aankomen maar dit is uiteraard heel spijtig nieuws voor ons", zegt de Deurnese Nancy Lauwers van de Federatie voor Belgische Naturisten. "Het was de enige plek aan de kust waar we onze passie konden beleven. Daarom promoten we nu volop de naturistencampings en -domeinen zodat naturisten niet in de kou blijven staan. Er zijn heel wat van zulke plekken bijvoorbeeld in de Kempen of net over de Nederlandse grens in Ossendrecht. We hopen dat de Nationale Veiligheidsraad de campings snel groen licht geeft om opnieuw open te gaan. We horen dat het vanaf 18 mei opnieuw zou kunnen."

We hopen dat naturistencampings snel opnieuw hun deuren mogen openen

Nancy Lauwers, Federatie voor Belgische Naturisten

Inkijk van de buren

De recreatiedomeinen zijn voor veel naturisten cruciaal in de beleving van hun passie. "Helaas kunnen veel mensen thuis niet in hun blootje rondlopen. Ik heb bijvoorbeeld inkijk van mijn buren. Daarom heb ik een vaste staanplaats op een camping. Deze zomer ging ik op reis naar een naturistenresort in Spanje. Maar dat zal er waarschijnlijk niet meer inzitten", zegt Lauwers in "Start Je Dag".

In je blootje rondlopen is voor Nancy Lauwers het ultieme gevoel van vrijheid. "Het is mijn uitlaatklep. Nu veel mensen in eigen land moeten blijven wil ik hen echt het naturisme aanraden", zegt ze. "Op de campings ben je vrij. Je hoeft aan niks te denken. Alles is er aanwezig en je kan er bijvoorbeeld heerlijk afkoelen in een zwembad."

 

Meest gelezen