Geitenbok uit dierenasiel verkozen tot dierenburgemeester van Vlaams-Brabant

De bok die verblijft in het dierenopvangcentrum Ark van Pollare in Lennik is verkozen tot dierenburgemeester van Vlaams-Brabant. Een online actie van dierenopvangcentra om geld in te zamelen. Dierenliefhebbers konden stemmen voor één euro.

Door de coronacrisis hebben dierenasielen het moeilijk. Hun jaarlijkse activiteiten om geld in te zamelen kunnen niet doorgaan. Daarom hebben ze een online actie bedacht om geld in te zamelen: de verkiezing van een dierenburgemeester. En het is de geitenbok geworden die verblijft in de Ark van Pollare, het dierenopvangcentrum in Lennik. 

De bok Baronneke

"Wij hebben ons meteen ingeschreven", vertelt Hans Lenvain van de Ark van Pollare "Onze geitenbok heet Baronneke, en met zo een naam moet je gewoon burgemeester worden van de provincie. We hebben dan aan alle mensen die ons online volgen, gevraagd om voor Baronneke te stemmen. De mensen betaalden één euro per stem, en dat geld zal verdeeld worden onder de dierenasielen." In totaal is bijna 3000 euro ingezameld. 

Vaste bewoner

De geitenbok verblijft ondertussen al drie jaar bij de Ark van Pollare. "Hij is een paar jaar geleden door mensen afgestaan en naar ons gebracht. De eigenaar was terminaal ziek en kon niet meer voor het dier zorgen, dus dat was heel emotioneel. En dan hebben we beslist dat de geit een vaste bewoner mocht worden van de Ark van Pollare."

Meest gelezen