Financiële educatie: Geld en ik

De EDUbox Geld en ik gaat over het belang van geld in het leven. Ze laat leerlingen nadenken en onderling discussiëren over de waarde van geld en van andere dingen in het leven.

Zodra we de deur uitstappen, duurt het in de meeste gevallen niet lang vooraleer we geld of een betaalkaart bovenhalen. Of we gebruiken een abonnement, waarvoor we dan al eerder hebben betaald. Geld speelt dus onmiskenbaar een grote rol in ons leven. 

De EDUbox Geld en ik is een kant-en-klaar lespakket waarin leerlingen dieper ingaan op het belang van geld. Ze denken na over het belang van waarde en wat ze waardevol vinden in hun leven. Maar de EDUbox toont ook hoe hun individuele keuzes bepalen waar ze hun geld aan uitgeven en welke factoren die keuzes beïnvloeden.

De EDUbox bevat een stukje theorie, praktijkoefeningen en opdrachten. Ze zijn ook gekoppeld aan een uitgebreid digitaal luik met audiovisueel materiaal. Voor de leerkrachten is er een handleiding voorzien op Medium.

Hoe kan je deze EDUbox gebruiken?

De EDUbox Geld en ik maakt deel uit van een dubbele EDUbox rond financiële educatie. Beide EDUboxen kunnen los van elkaar worden gebruikt, maar de combinatie is een meerwaarde.  Klik hier voor meer informatie over de EDUbox Geld in de wereld

Ga naar de catalogus op de website van EDUbox om de EDUbox Geld en ik te bestellen en gebruiken. Hij is beschikbaar als:

De EDUbox Geld en ik is ook beschikbaar in het Frans. Leerkrachten kunnen hem dus inzetten in de Franse les. Lees hier meer over de Franstalige versie.

Bijkomende info

De handleiding voor leerkrachten voor deze EDUbox vind je terug op ons Medium-kanaal.

De EDUbox Financiële educatie kwam tot stand in samenwerking met BELvue MuseumWikifin School (FSMA) en de Nationale Bank van België.

Blijf op de hoogte

Een overzicht van alle bestaande EDUboxen vind je hier. Je kan op die plek ook alle verschenen EDUboxen bestellen of downloaden. Voor meer informatie kan je ons mailen op edubox@vrtnws.be

Wil je weten wanneer nieuwe EDUboxen verschijnen, of op de hoogte blijven over toekomstige uitgaven? Schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief Onderwijs.  

Meest gelezen