Bekijk hier de interactieve videoles over 'Geld en ik' (Financiële educatie)

De interactieve video over 'Geld en ik' is bestemd voor leerlingen uit het middelbaar onderwijs. Zij kunnen deze les individueel en op een moment naar keuze volgen. VRT NWS-journalist Riadh Bahri legt in deze les uit wat het belang is van geld in het leven, hoe individuele keuzes bepalen waar we ons geld aan uitgeven en welke factoren dit beïnvloeden.

Deze interactieve video is het individuele leertraject van EDUbox Financiële educatie: Geld en ik.

De interactieve video is geoptimaliseerd voor grotere schermen. De interactieve video liever in groot scherm bekijken? Klik dan op deze link en start de video in een apart tabblad of open hem op je smartphone of tablet.

Waarover gaat het?

In deze video treedt VRT NWS-journalist Riadh Bahri uitzonderlijk op als leerkracht. Doorheen de videoles laat hij de jongeren eerst en vooral ontdekken wat het belang is van geld in het leven. Hij laat hen ook nadenken over het begrip 'waarde': wat is waarde en wat vinden de leerlingen waardevol in het leven?

Nadien toont Riadh Bahri hoe de individuele keuzes van de jongeren bepalen waar ze hun geld aan uitgeven en welke factoren die keuzes beïnvloeden.

In het laatste deel krijgen de leerlingen ten slotte enkele dilemma's voorgeschoteld, waarbij ze bepaalde keuzes tegenover elkaar moet afwegen. Zo komt ze te weten welke waarden zij belangrijk vinden en welke invloed dit heeft op hun gedrag als consument. 

De video kan individueel gevolgd worden en bestaat uit stukjes theorie, video’s, oefeningen en interactieve quizvragen. De leerling volgt zijn eigen tempo, beantwoordt vragen en zoekt dingen online op. 

Voor wie?

Dit lesmateriaal is geschikt voor leerlingen uit het middelbaar onderwijs. Het is een ideale vorm om nieuwe leerstof aan te bieden bij afstandsonderwijs, maar kan ook in de klas worden ingezet. Deze interactieve videoles is gelinkt aan eindtermen en leerplandoelen en sluit aan bij een aantal sleutelcompetenties

De handleiding voor leerkrachten van de EDUbox Financiële educatie: Geld en ik kan je terugvinden op de Medium-pagina van EDUbox.

Partners

Deze EDUbox en interactieve videoles zijn tot stand gekomen door een samenwerking van VRT NWS met BELvue MuseumWikifin School (FSMA) en de Nationale Bank van België.

Meest gelezen