Bekijk hier de interactieve videoles over 'Geld in de wereld' (Financiële educatie)

De interactieve video over 'Geld in de wereld' is bestemd voor leerlingen uit het middelbaar onderwijs. Zij kunnen deze les individueel en op een moment naar keuze volgen. VRT NWS-journalist Michaël Van Droogenbroeck legt in deze les uit hoe ons economisch systeem in elkaar zit en welke actoren daarin een rol spelen.

Deze interactieve video is het individuele leertraject van de EDUbox Financiële educatie: Geld in de wereld.

De interactieve video is geoptimaliseerd voor grotere schermen. De interactieve video liever in groot scherm bekijken? Klik dan op deze link en start de video in een apart tabblad of open hem op je smartphone of tablet.

Waarover gaat het?

In deze video treedt VRT NWS-journalist Michaël Van Droogenbroeck uitzonderlijk op als leerkracht. In de video legt hij de jongeren eerst en vooral uit hoe het geld in de wereld verdeeld is. Nadien gaat hij dieper in op wat de rol is van de verschillende actoren in het economisch systeem. Stap voor stap komen de leerlingen zo te weten hoe ons economisch systeem in elkaar zit. In het laatste deel moeten de leerlingen zelf een (fictief) economisch systeem aan de praat krijgen. 

Aan het einde komen de leerlingen nog te weten wat het belang is van inflatie. En is ons economisch systeem eigenlijk opgewassen tegen een crisis? 

De video kan individueel gevolgd worden en bestaat uit stukjes theorie, video’s, oefeningen en interactieve quizvragen. De leerling volgt zijn eigen tempo, beantwoordt vragen en zoekt dingen online op. 

Voor wie?

Dit lesmateriaal is geschikt voor leerlingen uit het middelbaar onderwijs. Het is een ideale vorm om nieuwe leerstof aan te bieden bij afstandsonderwijs, maar kan ook in de klas worden ingezet. Deze interactieve videoles is gelinkt aan eindtermen en leerplandoelen en sluit aan bij een aantal sleutelcompetenties

De handleiding voor leerkrachten van de EDUbox Financiële educatie: Geld in de wereld kan je terugvinden op de Medium-pagina van EDUbox.

Partners

Deze EDUbox en interactieve videoles zijn tot stand gekomen door een samenwerking van VRT NWS met BELvue MuseumWikifin School (FSMA) en de Nationale Bank van België.

Meest gelezen