TUI wil 8.000 banen schrappen: nog geen duidelijkheid voor luchthaven Oostende 

Het is nog niet duidelijk of er in België banen gaan sneuvelen bij TUI, maar voor de luchthaven van Oostende is de impact van de coronacrisis nu al enorm. 

Toerismegroep TUI wil wereldwijd 8.000 van de ruim 70.000 banen schrappen door de coronacrisis. Er werken zo’n 2.300 mensen voor de Belgische vestiging, vooral in Zaventem, maar ook in Oostende.

De coronacrisis is erg voelbaar in de luchthaven van Oostende. Sinds midden maart is er daar geen enkele passagiersvlucht meer opgestegen of geland. Enkel repatriëringsvluchten en vluchten met goederen zijn toegelaten.

Marcel Buelens van de luchthaven van Oostende hoopt snel meer nieuws te krijgen van de Duitse toerismegroep. “De directie van TUI heeft deze week aangekondigd dat de opstart van 8 juni wordt uitgesteld naar 18 juni. Wij overleggen nu met hen hoeveel vluchten en met welke bestemming er vanaf die datum in Oostende kunnen georganiseerd worden."

Dankzij onder meer de cargovluchten met coronahulpgoederen kan de luchthaven in Oostende normaal gezien overleven. Maar Buelens vraagt ook steun van het moederbedrijf en de Vlaamse overheid. 

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen