Radio 2

Groot bordeel in oud havengebouw in Oostende komt er dan toch

Het bordeel met een 30-tal kamers zal er dan toch komen in Hangar 1, een oud havengebouw in Oostende. In februari leek dat niet te lukken door een conflict tussen de stad Oostende en het bedrijf dat het oude havengebouw zou renoveren.

Twee jaar geleden besliste het toenmalige stadsbestuur dat “Hangar d’Amour” er zou komen in Oostende. Burgemeester van toen Johan Vande Lanotte (SP.A) benadrukte dat het geen megabordeel zou worden en dat er daardoor ook niet meer prostitutie in Oostende zou komen. Het is de bedoeling dat de raamprostitutie zich verplaatst van de Hazegraswijk naar een beter gebouw. Het wordt ook een systeem zonder tussenpersonen, waardoor de hoofdhuurder van Hangar d'Amour rechtstreeks verhuurt aan de sekswerkers.

Naast die bordelen komt er ook een brasserie, een stadsbrouwerij en kantoren voor startende ondernemers. De werken aan Hangaar 1 in Oostende beginnen volgend jaar.

Meest gelezen