Videospeler inladen...

Opnieuw markten vanaf maandag: Steden zoals Halle bekijken hoe ze die kunnen organiseren  

Vanaf maandag zijn markten opnieuw toegelaten. Dat heeft de Nationale Veiligheidsraad beslist. Maar er mogen niet meer dan 50 kramen staan. Voor de markt in Halle is dat een probleem, daar staan normaal gezien 70 kramen. De stad weet nog niet goed hoe ze dat gaat oplossen. 

We kunnen vanaf maandag weer naar de markt. Maar de markten moeten wel veilig verlopen. Marktkramers moeten een mondmasker dragen en de klanten moeten een bepaalde route volgen. En de Veiligheidsraad heeft ook beslist dat er maximum 50 kraampjes op de markt mogen staan. Hoe los je dat op als stad of gemeente als er gewoonlijk veel meer kramen staan? En wat als de markt op twee verschillende locaties staat? 

We gaan onze marktkramers met open armen ontvangen

In Halle is het markt op donderdag en zaterdag. Daar staan telkens zo'n 40 kramen. Maar om de twee weken is er op donderdag naast de gewone markt ook een kledingmarkt. Dan staan er in totaal zo'n 70 kramen. Schepen van Lokale Economie Johan Servé zit met vragen: "Spreekt men dan over 50 kramen op één locatie, want onze fruit-en groentenmarkt staat op een andere locatie dan de textielmarkt. We gaan de richtlijnen van de Veiligheidsraad nog eens grondig moeten bekijken. Morgen zitten we samen met alle betrokken partijen, ook met de politie, om te bekijken hoe we onze markt in Halle kunnen organiseren. We zijn in ieder geval van plan om onze marktkramers met open armen te ontvangen."

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...
Videospeler inladen...

Meest gelezen