Heusden-Zolder wacht nog met heropening multiculturele markt: "Soms hebben we 10.000 bezoekers"

De Nationale Veiligheidsraad heeft het licht op groen gezet voor de organisatie van markten, maar Heusden-Zolder houdt voorlopig nog even de boot af. De tweewekelijkse multiculturele markt op de voormalige mijnterreinen mag voorlopig nog niet doorgaan. Want volgens het gemeentebestuur kan de markt nog niet op een veilige manier georganiseerd worden.

Het gemeentebestuur van Heusden-Zolder wachtte de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad niet af en besliste vanmorgen al om de multiculturele markt al zeker tot eind juni niet te laten doorgaan. Volgens burgemeester Mario Borremans (GOED) is het voorlopig niet mogelijk om de markt op een veilige manier te laten doorgaan. "Er staan zowat 140 kramen op de markt en dan moeten we nog soms marktkramers weigeren", zegt hij.  Het zou dan ook moeilijk zijn om dat aantal marktkramen terug te brengen tot 50 zoals de nieuwe coronarichtlijnen voorschrijven. 

Soms 10.000 bezoekers

De multiculturele markt - die elke tweede en vierde woensdagnamiddag van de maand plaatsvindt - is ook één van de grootste markten van Limburg. "Zelfs op een regenachtige dag, trekt de markt nog 2.000 bezoekers, op topdagen kan dat oplopen tot 10.000", zegt burgemeester Borremans. In de loop van volgende maand bekijkt het gemeentebestuur opnieuw of een heropening van de multiculturele markt mogelijk is.

Meest gelezen