Eugene and Louise

Illustratorkoppel uit Erpe-Mere tekent ook voor bekende Amerikaanse krant

Een koppel uit Erpe-Mere tekent onder de naam "Eugene and Louise" illustraties die zelfs tot in de Verenigde Staten te zien zijn. Onlangs mochten ze nog eens een tekening maken voor de bekende krant The Washington Post. De tekeningen van het Aaigemse koppel zijn ook bij ons dagelijks te zien, want ze verzorgden de intro van het tv-programma Iedereen Beroemd.

Glenn D’hont en Sylvia Meert tekenen samen als Eugene and Louise. “We doen dit al sinds we 17 zijn”, zegt Glenn D’hont bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. “We overleven het nog altijd samen want we zijn nog steeds een koppel.” Het is niet de eerste keer dat het koppel voor The Washington Post mag illustreren. “Wij werken al een zes of zevental jaar voor hen, dat is gekomen omdat onze agent ons in contact gebracht heeft met die krant.”

(Lees voort onder de foto)

Eugene and Louise

Onlangs hebben ze nog een tekening mogen maken over de coronacrisis. “Er is nu veel werk met het coronavirus en de krant heeft ons gecontacteerd om daar een illustratie over te maken.” Glenn en Sylvia tekenen niet enkel voor kranten: “Onze tekeningen kunnen heel breed gaan, we bedenken bijvoorbeeld animaties en reclame of we illustreren kinderboeken maar soms dus ook grote illustraties voor The Washington Post. In het begin waren we vooral gericht op kinderen en reclame, dat waren vooral luchtige onderwerpen. Naarmate we ouder werden, wilden we wat meer inhoud. Dus hebben we ons portfolio herwerkt, en dat blijkt te werken.”

kasto80

Meest gelezen