KAA Gent organiseert virtuele voetbalwedstrijd: virologen en politici versus Covid-19

Aanstaande zondag wordt er weer gevoetbald in de Ghelamco Arena, althans virtueel. Want KAA Gent organiseert een online wedstrijd waarin spelers als Marc Van Ranst en Maggie De Block het opnemen tegen het "Covid-19"-elftal. De opbrengst gaat naar Digital For Youth, een vereniging die meewerkt aan de digitalisering van het onderwijs.

KAA Gent organiseert aanstaande zondag een digitale voetbalwedstrijd. Het is een idee van voorzitter Ivan De Witte en wordt mogelijk gemaakt dankzij het Gentse bedrijf KAYZR. Ze hebben een spel ontworpen, op basis van FIFA 20, dat zich afspeelt in een virtuele versie van de Ghelamco Arena. "Samen Sterk 2020", een elftal van bekende virologen en politici, zal het opnemen tegen "COVID-19", een team met spelers als "Besmet" en "Risico". 

Jan Jambon zorgt voor verdediging en Marc Van Ranst is de spits

De wedstrijd wordt gespeeld door twee (anonieme) personen achter een console. Het lijkt dus op het eerste zicht een vrij klassieke FIFA-wedstrijd. "Maar het spel is echt volledig gepersonaliseerd", vertelt Patrick Lips van KAA Gent. "Je zal dus bijvoorbeeld Ben Weyts een slalom zien lopen, Maggie De Block staat in het doel en Jan Jambon zorgt achteraan voor de verdediging. En de spits kan je waarschijnlijk al raden: Marc Van Ranst. Wij hopen dat Samen Sterk 2020 het haalt en dat ze Covid-19 voorgoed kunnen uitschakelen!"

Opbrengst naar goed doel

Je kan de wedstrijd volgen op de website van HLN of op de kanalen van de voetbalclub en je kan ook geld doneren. De opbrengst gaat naar Digital For Youth, een vereniging die meewerkt aan de digitalisering van het onderwijs. Patrick Lips: "Om de mensen extra te stimuleren om te doneren, hangen er ook prijzen aan vast. Zo kan je bijvoorbeeld een etentje met voorzitter De Witte winnen in restaurant Hof van Cleve, of een vip-arrangement met meet & greet op een concert van Clouseau."

kasto80

Meest gelezen