Radio 2

Knokke-Heist schenkt coronabon van 150 euro aan elk gezin

Knokke-Heist heeft een herstelplan klaar voor de lokale economie. De gemeente investeert voor 10 miljoen euro en dat kan nog verdubbelen. Elk gezin in Knokke-Heist krijgt ook een bon ter waarde van 150 euro die ze kunnen uitgeven bij lokale handelaars.

Over de waardebon van het aanzienlijk bedrag van 150 euro is goed nagedacht zegt schepen Kris Demeyere (Gemeentebelangen): “Als je iets kan verkopen, draait je zaak. Dan heeft ook iemand iets gekregen als hij koopt. Als wij elke ondernemer bijvoorbeeld 1.000 euro geven, dan is dat misschien een druppel op een hete plaat. En als die er dan toch het bijltje bij neerlegt, dan is dat geld verdampt. Dat willen wij absoluut vermijden.”

Er komen ook premies voor startende ondernemingen en elke ondernemer krijgt 8 uur coaching met allerlei tips om de zaak te verbeteren in deze nieuwe omstandigheden. Er komt ook meer kunst op openbare plekken. 

Meest gelezen