Google Street View

Politie houdt toezicht in Kruidtuin in Leuven: "Sommigen gedragen zich alsof corona gedaan is"

Het is erg druk in de Kruidtuin van Leuven. In die botanische tuin staan heel wat bloemen en planten in bloei, en daar komen veel bezoekers op af. Maar omdat niet iedereen zich aan de coronamaatregelen houdt, moet de politie dagelijks patrouilleren.

"Veel mensen zijn nog thuis en door het goeie weer komen die massaal naar buiten", vertelt  Willy Aerts van de Kruidtuin. "Wij zijn nu volop bezig met de zomerbeplanting, en bloemen trekken de mensen aan. Soms moeten wij de politie bellen als er te veel volk in de Kruidtuin loopt. Maar de politie komt sowieso elke dag langs, want sommige bezoekers houden zich niet aan de regels."

Mensen luisteren beter naar de politie dan naar de medewerkers van de Kruidtuin

"Onze medewerkers van de Kruidtuin moeten de bezoekers vaak vertellen dat ze afstand moeten houden", vertelt Willy. "Er zijn toch altijd mensen die geen rekening houden met de nodige afstand, bewust of onbewust. Sommigen gedragen zich alsof corona gedaan is. Er zijn er ook die onze opmerkingen weglachen." En dus komt de politie iedere dag patrouilleren in de Kruidtuin. "Mensen luisteren beter naar de politie dan naar ons. Iemand in uniform, dat is toch iets anders." 

Zitten op de banken

Sommige bezoekers gaan ook naast elkaar op de banken zitten. "Niet alleen ouderen doen dat, ook jongeren", vertelt Willy. "Nochtans hebben wij een papier op de banken gehangen waarop staat dat ze daar niet mogen gaan zitten. Bepaalde banken zijn wel voorbehouden voor oudere mensen en zwangere vrouwen."

Meest gelezen