(c)RoosKoole, Getty Images

School uit Geraardsbergen plaatst thermometer om automatisch de koorts van leerlingen te meten

Het GO! Atheneum in Geraardsbergen gaat vanaf maandag de temperatuur meten van alle leerlingen via een speciale thermometer. Het toestel meet via een gezichtsscan de temperatuur van de leerling én checkt ook of de persoon in kwestie een mondmasker aan heeft. “Later zullen we nog meer functies toevoegen aan het toestel”, klinkt het. 

Aan de schoolpoort van het GO! Atheneum hangt vanaf maandag een speciale thermometer die de temperatuur van alle leerlingen zal meten. Wie koorts heeft, mag geen les volgen en moet weer naar huis. 

Temperatuur meten

“Vanaf maandag ontvangen wij opnieuw zo’n 300 leerlingen verspreid over de volledige lesweek”, vertelt directeur Brecht Persoons bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. “Wij gaan aan de schoolpoort een toegangscontrole doen door middel van een digitale terminal. Leerlingen moeten op een halve meter van het toestel gaan staan en via infrarood wordt de temperatuur dan opgemeten. Er wordt ook gecheckt of de leerling in kwestie een mondmasker draagt. Als een leerling koorts heeft, wordt de koorts daarna ook nog een manueel gemeten voordat ze effectief naar huis gestuurd worden.” 

Verbeteren

“We zullen later nog meer functies toevoegen aan het systeem”, gaat Persoons verder. “Zo is het mogelijk om alles aan te sluiten op onze schoolpoort. Als de temperatuur dan te hoog is, gaat de poort bijvoorbeeld niet meer open. In een latere fase is het zelfs mogelijk om dat uit te breiden naar een digitale registratie van de aanwezigheid van leerlingen op school. We kunnen in de toekomst voor deze verbeteringen zelfs onze eigen leerlingen van de ICT-richtingen inschakelen. Dat is ook mooi meegenomen.” 

kasto80

Meest gelezen