Douglas Sacha, Getty Images

Tijdelijke oplossing voor knijtenprobleem: “Vallen moeten tot 200.000 knijten vangen"

Door de coronacrisis blijft het wachten op de beloofde knijtenvallen die in Wichelen geplaatst zouden worden. Er zouden twee grote vallen komen in de Wijmeers in Wichelen en ook enkele kleinere vallen in de tuinen langs de Schelde. In tussentijd zijn wel 5 tijdelijke knijtenvallen geplaatst die heel wat muggen moeten vangen. “Samen kunnen deze vallen tot zo’n 200.000 knijten vangen.”

Het wordt weer wat warmer en dat betekent ook dat de knijten terug opduiken langs de Schelde. Vorig jaar werd beloofd om enkele knijtenvallen te plaatsen, maar door de coronacrisis laten die vallen op zich wachten.

Vertraging door corona

Elke zomer zitten in de buurt van Wichelen langs de Schelde heel wat vervelende kleine muggen die de mensen steken. Dit jaar zouden verschillende knijtenvallen geplaatst worden om die irritante mugjes te vangen. “We zouden twee grote vallen in de Wijmeers plaatsen en dan extra vallen in de tuinen langs de Schelde, maar door de coronacrisis zijn er vertragingen in de bouw en de levering van die vallen”, zegt Adwine Vanslembrouck van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN).

200.000 knijten in de val

Als tussentijdse oplossing werden vorige week 5 andere knijtenvallen geplaatst. “Die vallen zijn van het type Mosquite Magnets en staan in de Wijmeers en Bergenmeersen. Zo’n vallen vangen veel knijten, vorig jaar bleek dat één val 20.000 tot 40.000 knijten kon vangen per week”, legt Adwine Vanslembrouck uit. “Dus die 5 vallen samen zouden zo’n 100.000 à 200.000 knijten moeten vangen per week.”

We proberen nog om zo snel mogelijk de andere vallen te plaatsen. We weten ook dat de mensen nu veel thuis zitten en we willen echt vermijden dat die knijten in hun tuin komen. 

kasto80

Meest gelezen