Videospeler inladen...

Ex-topvrouw Proximus Dominique Leroy in verdenking gesteld voor handel met voorkennis

De voormalige CEO van Proximus Dominique Leroy is in verdenking gesteld in het gerechtelijk onderzoek naar mogelijke handel met voorkennis. Dat meldt haar advocaat Jean-Pierre Buyle aan Belga en het nieuws is bevestigd aan VRT NWS. Leroy zelf blijft ontkennen. 

Leroy kondigde in september vorig jaar haar vertrek aan bij Proximus om aan het hoofd te gaan staan van de Nederlandse concurrent KPN. Later bleek dat zij een maand voor die aankondiging een pakket Proximus-aandelen had verkocht, goed voor ruim 285.000 euro. Beurswaakhond FSMA startte een onderzoek naar de aandelentransactie, terwijl het Brusselse parket een gerechtelijk onderzoek opende. In dat onderzoek vonden huiszoekingen plaats, zowel in het bureau als in de privéwoning van Leroy.

"De onderzoeksrechter heeft zijn onderzoek afgesloten en heeft Leroy in verdenking gesteld", zegt meester Buyle. "Dit is een belangrijke fase in de procedure, na acht maanden onderzoek. Dit laat mevrouw Leroy toe kennis te nemen van het dossier en alle twijfels van justitie weg te nemen."

Volgens haar advocaat blijft Leroy erbij dat ze geen handel met voorkennis heeft gepleegd: "Op het moment van de verkoop was ze nog niet aan het onderhandelen met KPN maar was ze in discussie met Proximus over de verlenging van haar contract. De beslissing om de aandelen te verkopen was al veel eerder genomen."  

Leroy is overigens nooit aan het hoofd van KPN komen te staan. Eind september besloot het bedrijf niet met haar in zee te gaan, onder meer door het lopende onderzoek. 

Meest gelezen