Vanaf maandag openen de dierenparken weer: hier moet je rekening mee houden

Maandag mogen de dierentuinen weer open. Dat heeft de veiligheidsraad bevestigd. In onze provincie is dat goed nieuws voor de Zoo van Antwerpen, Planckendael en Pakawi Park in Balen. Er worden wel  strikte voorwaarden gekoppeld aan de heropening, onder andere een beperking op het aantal bezoekers. 
In de Zoo en Planckendael mogen bovendien de eerste veertien dagen alleen de abonnees binnen.

De Antwerpse Zoo en Planckendael zijn blij dat ze maandag terug open kunnen. Er zullen wel strikte veiligheidsvoorwaarden gelden en de eerste twee weken worden voorbehouden voor abonnees. Iedereen moet bovendien vooraf zijn bezoek reserveren. "We hebben gevraagd aan onze abonnees om hun abonnement te verlengen omdat dat voor ons een financiële basis is die we echt nodig hebben. Als er ons dan wordt opgelegd om het aantal bezoekers te beperken, lijkt het me logisch dat je de eerste twee weken dan toch de voorrang geeft aan de mensen die ons gesteund hebben in goede en in kwade dagen", licht Ilse Segers van de Zoo toe bij Radio 2 Antwerpen.

Coronaregels

De Zoo en Planckendael zullen strenge veiligheidsmaatregelen toepassen. Om te beginnen moet je vooraf online reserveren. Een mondmasker wordt verplicht voor iedereen ouder dan 12 jaar in de gebouwen, de toiletten, bij de take-away in de restaurants en overal waar de 1,5 m afstand tussen mekaar niet bewaard kan worden.
Er zullen coronastewards rondlopen om het publiek te informeren en toe te kijken op de naleving van de nieuwe regels. 
Er zijn wachtzones, éénrichtingsverkeer en aparte in- en uitgangen voor locaties met een beperkte capaciteit. 

Praktisch

Abonnees van de Zoo en Planckendael kunnen reserveren vanaf vrijdag 15 mei voor een bezoek vanaf maandag 18 mei. Vanaf maandag kan iedereen die wil reserveren voor een bezoek vanaf 1 juni. Alle informatie vind je op de website van Zoo en Planckendael.  
Ook in Pakawi Park, de vroegere Olmense Zoo, maken ze zich klaar voor de heropening maandag. Alle info over de gang van zaken daar vind je op hun website.

Meest gelezen