Zwembaden blijven voorlopig dicht, maar Sportoase is wel klaar om zwemmers en sporters te ontvangen

Terwijl sportclubs opnieuw open mogen onder strikte voorwaarden, moeten openbare zwembaden nog dicht blijven. De Veiligheidsraad heeft nog geen groen licht gegeven voor de zwembaden. In de sportcomplexen van Sportoase, in onder andere Leuven en Halle, zijn ze nochtans naar eigen zeggen klaar voor een heropening. Daar hebben ze al verschillende coronamaatregelen genomen.

"We hopen dat we binnenkort stapsgewijs kunnen opengaan", zegt Michaël Schouwaerts van Sportoase. "We willen onze bezoekers op een veilige en gezonde manier opnieuw ontvangen. Aan de ingang zal de temperatuur van iedere bezoeker gemeten worden door een temperatuursensor. Dat is niet volledig geruststellend, maar het geeft toch een bepaald vertrouwen. Er zijn ook markeringen aangebracht op de wanden en de vloer zodat mensen voldoende afstand kunnen houden. En je kan alleen met de kaart of contactloos betalen."

Kleedkamers ontsmet

Ook in de kleedkamers worden maatregelen genomen. "De kleedkamers zullen voortdurend ontsmet worden, en er zal extra ontsmettingsmiddel beschikbaar zijn." En ook de fitnessruimten zijn aangepast zodat sporters afstand kunnen houden. "In onze fitnesscentra staan onze toestellen sowieso al heel ver uit mekaar. Maar tussen de fitnesstoestellen die wel dicht bij mekaar staan, hebben we schermen geplaatst, zodat er geen rechtstreeks contact is tussen personen. Die schermen zijn doorzichtig zodat het ruimtegevoel toch behouden blijft."

De heropening van zwembaden en andere zalen voor binnensporten zal hoe dan ook niet voor meteen zijn. De beslissing daarover zal ten vroegste op 8 juni vallen.

Meest gelezen