Radio 2

Bekend Brussels kapsalon klaar om te starten: "Knippen met mondmaskers, we zullen creatief moeten zijn"

Kapsalon "De Wakko" is een begrip in Brussel. Heel wat klanten staan dan ook te trappelen om vanaf dinsdag hun corona-coupe onder handen te laten nemen. Eigenares Charlotte Jacob treft vandaag de laatste voorbereiding met haar team.  

Charlotte en haar vier collega's komen vandaag samen in kapsalon "De Wakko", aan het centraal station in Brussel. Op het programma staat uitleg van de instructies voor de klanten en de laatste veiligheidsmaatregelen: "We hebben plexiglas tussen de wastafels geplaatst, stoelen weggenomen zodat er voldoende plaats is tussen de klanten", zegt Charlotte. "Er staan overal handgels, en klanten moeten buiten wachten tot het hun beurt is. Goed afspreken dus wat er gaat gebeuren en hoe we het aanpakken.”

Ondanks de maatregelen zal het contact tussen de kappers en de klanten heel dicht zijn. Toch is Charlotte niet bang. “Voor mezelf toch niet, ik probeer er niet te veel aan te denken. Ik ben eerder bezorgd voor de klanten, omdat je niets kan garanderen. Al doen we wel ons uiterste best. We gaan bijvoorbeeld ook face shields dragen, dat is een soort van plexiglas dat je voor je gezicht hangt. We zitten wel safe.” 

Klanten moeten een mondmasker dragen. Niet handig, dus we zullen creatief moeten zijn

De kapperszaak ziet er dus wat anders uit. Minder stoelen, plexiglas maar ook geen tijdschriften of een kopje koffie. “Dat is inderdaad verboden. Omdat je niet zeker bent dat je de mensen gaat besmetten als je de kopjes of magazines aanraakt. En dat blijft de komende maanden zo.” 
Ook het knippen en kleuren is niet meer hetzelfde als vroeger. “Klanten moeten een mondmasker dragen. Niet handig, dus we zullen creatief moeten zijn. We zullen hen bijvoorbeeld vragen om soms hun mondmasker vast te houden, zodat we rond de oren kunnen knippen. En zeker geen te dragen dat je rond je hoofd moet binden (lacht). Om te kleuren nemen klanten best een wegwerpmasker mee, zodat je geen vlekken maakt op je mooie, stoffen exemplaar. We hebben er ook een paar in reserve, mocht iemand dat vergeten.”

Blij weerzien

Dinsdag is het dan zover. Dan verwelkomt De Wakko haar eerste klanten. En dat zijn er meteen heel veel. “Ik ben best wat zenuwachtig want het gaat erg druk worden omdat we veel tijd moeten steken in alle maatregelen. Maar ik ben heel blij om weer te kunnen starten. Terug in die dynamiek te staan van het kapsalon. Mijn collega’s terugzien, de klanten. Om terug een beetje in het normale leven te staan. Weer wat structuur, dat heb ik gemist.  En natuurlijk terug haren mogen knippen en kleuren. Daar kijk ik erg naar uit.” Wie naar "De Wakko Kapper" wil gaan moet wel even geduld hebben, want de komende twee weken zit de agenda bomvol.   

Meest gelezen