Borden waarschuwen inwoners van Dessel voor buizerds: "Zwaai met je armen als er een op je afkomt"

In Dessel heeft een koppel buizerds momenteel zijn broedplaats in de omgeving van Hoogvelden. Omdat ze agressief uit de hoek durven komen om hun jongen te beschermen, heeft de gemeente waarschuwingsborden geplaatst.

Het is niet de eerste keer dat een koppel buizerds zijn broedplaats heeft in de omgeving van Hoogvelden in Dessel. Vorig jaar werd op diezelfde plaats nog een jogger aangevallen. “Een buizerd is een territoriaal dier dat zijn jongen wil beschermen”, zegt Joris Pelgrims van de gemeente Dessel.

Zwaaien met je armen

Het gemeentebestuur plaatste nu borden om inwoners te waarschuwen dat er buizerds in de buurt zijn. “Als je er eentje op je af ziet vliegen, kan je best met je armen zwaaien. Zet ook altijd iets op je hoofd als je daar gaat wandelen, lopen of fietsen, zodat hij je niet kan verwonden”, aldus Pelgrims.

Meest gelezen