Radio 2

Ook bij dierenkapper gelden coronaregels: “Baasjes wachten buiten, vacht extra wassen om mogelijk virus weg te spoelen”

Ook katten- en hondentrimmers nemen extra veiligheidsmaatregelen tegen het coronavirus. Bij Trimalia uit Nazareth worden de dieren voor de deur afgezet en opgehaald. Er zijn ook extra wasbeurten. “Mijn man moet nu helpen om lastige katten of honden vast te houden”, vertelt dierenkapster Silke Vincke. 

De gewone kapperszaken openen volgende week opnieuw de deuren met de nodige veiligheidsmaatregelen om coronabesmettingen te voorkomen. Voor dieren was een kappersbezoek al een week eerder toegelaten maar ook daar verloopt dat anders dan vroeger. “Baasjes mogen er tijdens het trimmen niet bij zijn”, vertelt Silke Vincke van dierenkapsalon Trimalia uit Nazareth. 

Hond en kat voor de deur achterlaten

“We vragen de hondeneigenaars hun hond achter te laten aan onze voordeur, waaraan een haakje is bevestigd voor een leiband. Zo kunnen we hem of haar overnemen zonder contact. Honden geven we eerst een wasbeurt want het virus is ook via hun vacht overdraagbaar. Baasjes sturen we dan naar huis en bellen we op zodra we klaar zijn.” Ook katten worden in hun box achtergelaten. Omdat de baasjes niet langer mee mogen komen, moet Vinckes man assisteren. “Een hond of kat op je eentje trimmen is niet altijd simpel. Soms hebben de beestjes nogal een karakter. Mijn man helpt ze stevig vast te houden.”

“Toch een beetje bezorgd”

De Perzische kater Casper heeft van Vincke net een nieuwe, frisse coupe gekregen. De eigenaar bleef in de buurt en kon de kapbeurt vanop veilige afstand volgen door het raam. “Ik vond het een beetje vreemd om Casper achter te laten. Hij heeft een hekel aan mensen die aan zijn pootjes of poep zitten. Ik heb door het raam kunnen volgen en ik zag dat hij op zijn gemak was, hij kreeg er zelfs een hoofdmassage bovenop.”

kasto80

Meest gelezen