Kapper Yannick Bovy uit Sint-Job: “Mijn agenda zit zo vol dat ik zelfs in het weekend ga werken”

Nu de kapperszaken vanaf maandag weer opengaan, zit de agenda van kapper Yannick Bovy volledig volgeboekt. “Ik ben blij dat ik terug mag werken, maar ik ben wel bewust van welke risico’s ik loop”, zegt hij bij Radio 2 Antwerpen.

Nu de coronamaatregelen maandag versoepelen, mogen ook de kapperszaken weer de deuren openen. Ook zanger en kapper Yannick Bovy neemt de schaar weer ter hand. “Ik ben blij dat ik terug mag werken, maar ik ben wel bewust van welke risico’s ik loop”, vertelt hij bij Radio 2 Antwerpen.

Het is tijd om er weer in te vliegen en ons normale leven terug te hervatten met respect en steun voor elkaar

Yannick Bovy, kapper

Twee maanden geleden waren heel wat kappers boos, omdat ze hun zaak niet meteen mochten sluiten en zo risico liepen om het coronavirus op te lopen. “In vergelijking met toen hebben we nu wel tal van middelen om alles veilig te laten verlopen”, zegt Bovy. In zijn kapperszaak staan er schermen van plexiglas tussen de wastafels en aan de kassa, wordt alles ontsmet tussen elke kapbeurt en draagt zowel kapper als klant een mondmasker.

Al is dat laatste niet altijd gemakkelijk om goed te kunnen knippen, maar daar heeft Yannick iets op gevonden. “In plaats van de touwtjes van het masker achter je oren vast te maken, kunnen we ze op de wangen plakken met zachte, medische tape. Zo kunnen we goed rond de oren knippen of kleuren.”

Weekendwerk

Sinds bekend werd dat de kapperszaken weer opengaan, staat ook Yannicks telefoon roodgloeiend. “Mijn agenda zit al volgeboekt voor de rest van de maand. Ik ga nu ook in het weekend een paar dagen werken om iedereen te kunnen helpen. Dat vind ik helemaal niet erg. Het is tijd om er weer in te vliegen en ons normale leven terug te hervatten met respect en steun voor elkaar.”

Meest gelezen