Limburgse bedrijfsleider neemt deel aan groot Europees onderzoeksproject over COVID-19

Het bedrijf Oncoradiomics van Limburger Wim Vos neemt deel aan een Europese samenwerking om onderzoek te doen rond COVID-19.  

Er starten een aantal Europese onderzoeksprojecten rond COVID-19. Onco-radiomics heeft de leiding in één van de grootste projecten, goed voor 14 miljoen euro. Dat bedrijf is totnutoe vooral bezig geweest met behandeling van kanker, maar richt zich nu dus ook op COVID-19.

Het is de bedoeling om betere en snellere diagnoses te kunnen stellen voor COVID -19 en voor mogelijk latere epidemieën. CEO Wim Vos: "Vermits er nog altijd geen vaccin is voor COVID-19, is het belangrijk om de mensen die nu de ziekte hebben zo goed mogelijk te behandelen met bestaande therapieën. "

Het is intussen duidelijk dat patiënten die een zwaardere vorm van besmetting hebben, plots snel achteruit kunnen gaan. "En dus," zegt Vos, "is het belangrijk om er snel bij te zijn, zodat er zo snel mogelijk gereageerd kan worden."

Meest gelezen