Ondanks extra opdrachten in winkels, minder werk voor veiligheidsagenten

Ook de veiligheidssector in ons land krijgt klappen van het coronavirus. Hoewel je de laatste weken en maanden overal in winkels en ziekenhuizen veiligheidsagenten ziet staan, is er toch minder werk voor hen. Dat komt omdat heel wat beveilingsagenten normaal worden ingezet op luchthavens. Maar nu er door de coronacrisis amper vliegverkeer is, vallen daar heel wat bewakingsopdrachten weg. 

De afgelopen tijd doen veel supermarkten, winkels en ziekenhuizen een beroep op extra veiligheidsagenten. Toch krijgen de bedrijven minder opdrachten binnen dan voor de coronacrisis. "Er zijn zeker nieuwe opdrachten bijgekomen: toekijken of de sociale afstand gerespecteerd wordt of tellen hoeveel klanten er binnen komen bijvoorbeeld. In grote winkelcentra staan onze agenten aan de inkom om iedereen te begroeten. De vraag is dus gestegen, maar helaas  is één van onze grootste opdrachtgevers verdwenen: de luchthaven van Charleroi," vertelt Carolle Van Dijck, woordvoerder van Securitas.

Op de luchthavens in ons land ligt het leven bijna helemaal stil, en dus ook voor de bewakingsagenten. "Onze agenten werken daar nu quasi niet. We proberen hen wel zoveel mogelijk voor die extra opdrachten in te zetten, maar de luchthaven laat momenteel een groot gat achter. Dus ook in onze sector voelen we de crisis," aldus Van Dijck.

Van een compensatiepremie voor de hele sector is voorlopig geen sprake. Daar moet nog overleg over gepleegd worden.  

Meest gelezen