Olielek veroorzaakt hinder in haven van Antwerpen: sluizen weer open, 2 terminals nog afgesloten

Door een olielek in de haven van Antwerpen is er hinder voor het scheepvaartverkeer. Twee van de grootste sluizen waren een tijd lang ontoegankelijk, maar nu zijn ze weer operationeel. De Europaterminal en de Noordzeeterminal blijven wel deels gesloten. De haven verwacht dat de olie tegen morgenmiddag zal opgeruimd zijn.

De olievervuiling is ontdekt bij de Europaterminal en heeft zich uitgebreid naar de Noordzeeterminal. Daardoor waren die een tijdlang gesloten en konden er in de buurt geen schepen varen. Intussen zijn de terminals gedeeltelijk open. Ook de Zandvliet- en de Berendrechtsluis waren even ontoegankelijk, maar zijn weer volledig operationeel.

Er werd olie gevonden op de kaaien en op schepen in de omgeving. Op het water is maar een minimale verontreiniging vastgesteld. Tegen morgenmiddag zou de olie volledig moeten opgekuist zijn.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen