Ook AfricaMuseum weer open met extra maatregelen: “We missen ons publiek”

Net als de andere musea in ons land, mag ook het AfricaMuseum in Tervuren volgende week weer de deuren openen. Ook hier worden de nodige veiligheidsmaatregelen genomen. De directeur is vooral erg blij dat hij de bezoekers weer mag verwelkomen.

Ook het AfricaMuseum in Tervuren opent volgende week dinsdag weer de deuren. Ook daar worden maatregelen genomen zodat alles er veilig is voor de bezoekers. “We hebben natuurlijk een aantal richtlijnen van de overheid gekregen”, zegt directeur Guido Gryseels. “Het aantal bezoekers is beperkt, mensen moeten ook online hun ticket bestellen. Alles zal veilig gebeuren met een maximaal aantal mensen per zaal. We bieden in ruil een fantastisch museum aan met ongelooflijk mooie collecties.”   

Het AfricaMuseum neemt zelf nog bijkomende maatregelen. Zo hangen er posters op met de richtlijnen, zijn er ook pijlen op de grond aangebracht, er is éénrichtingsverkeer en je moet een bepaald circuit volgen. “We zorgen er ook voor dat alle toiletten, alle leuningen en alle trappen regelmatig gepoetst worden. We geven ook drukpennen zodanig dat je niet met je vingers aan de audiovisuele apparaten moet komen. Zo zijn er een heleboel maatregelen. Alles is leuk en ludiek opgevat", aldus de directeur.

Na 350.000 bezoekers vorig jaar plots moeten sluiten, voelde heel vreemd
Directeur Guido Gryseels

Het museum is sinds december 2018 weer open na een grondige vernieuwing. Vorig jaar kwamen er 350.000 bezoekers langs. “Na dat succes plots twee maanden zonder bezoekers, dat doet heel vreemd aan", zegt directeur Gryseels. "We missen ons publiek en hebben echt behoefte aan mensen die ons vertellen wat ze ervan vinden. Ik denk dat mensen ook behoefte hebben aan cultuur, wetenschap en mooie collecties. We kijken er echt naar uit onze bezoekers weer te kunnen ontvangen.” 

Groepen zijn voorlopig niet welkom in het AfricaMuseum: “Wij aanvaarden enkel individuele bezoekers of in familieverband, groepen zijn voorlopig niet welkom. Wij doen ook geen groepsrondleidingen, er zijn ook geen educatieve activiteiten of evenementen”, aldus Guido Gryseels. Het AfricaMuseum gaat dinsdag 19 mei om 11 uur weer open. 

Meest gelezen