Pajotse crèmekar

Pajotse crèmekar mag dan toch uitrijden

IJskarren mogen sinds deze week uitrijden. Dat heeft de zelfstandigenorganisatie Unizo bevestigd. Eerst leken ze alleen maar op één plek te mogen staan, maar vanaf nu mogen de ijskarren hun gebruikelijke route volgen. De Pajotse crèmekar in Gooik rijdt vandaag voor het eerst uit. 

Gunther De Wilde van de Pajotse crèmekar is een gelukkig man. Vandaag rijdt hij voor de eerste keer weer uit in het Pajottenland: "Gisteren hebben van de FOD Gezondheidszorg en Unizo de bevestiging gekregen dat ijskarren weer op hun normale traject mogen rijden. En dus zijn we er meteen ingevlogen. We hebben gisteren een hele dag ijs gedraaid, en vandaag rijden we voor het eerst weer uit. Daar zijn we ongelofelijk blij om."

 Een ijsje is toch altijd een beetje vakantie. We zijn blij dat we dat gevoel weer naar het Pajottenland kunnen brengen

Het wordt meteen een drukke dag voor Gunther en zijn team want de Pajotse crèmekar rijdt in Lennik, Pepingen, Gooik, Herne, Herfelingen en Galmaarden rond. "We bestrijken heel het Pajottenland eigenlijk. Onze klanten zijn ook enthousiast. De afgelopen weken kregen we vaak de vraag wanneer we mogen rondrijden. Ze staan echt te popelen om ons weer te ontmoeten. Een ijsje is toch altijd een beetje vakantie. We zijn blij dat we dat gevoel weer naar het Pajottenland kunnen brengen. "

Mooi weer

Het prachtige weer van de afgelopen maanden, schreeuwde om een ijsje. "Dat was op de tanden bijten. Dat we die mooie zomerdagen in het voorjaar moesten laten links liggen. Maar de veiligheid en de gezondheid van de mensen gaat natuurlijk voor. En we zijn tevreden dat we nu weer op pad mogen." 

Meest gelezen